Konkursi za žensko preduzetništvo i organizovanje manifestacija u pokrajini

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam objavio je dva nova javna konkursa, za žensko prduzetništvo i organizovanje manifetacija u oblastima privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

,,Ovo su  veoma važni konkursi. Statistički podaci pokazuju da još nismo dostigli 50 odsto udela žena u vlasničkoj strukturi privrednih društava. On iznosi oko 30 odsto na republičkom nivou, a nešto manje na pokrajinskom, pa je stoga veoma važna podrška preduzetnicama. U odabiru kandidatkinja vodićemo računa i o tome koliko žena zapošljavaju. Maksimalan iznos po subvenciji je 400.000 dinara, a iznosi su podeljeni po namenama“, rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara i to po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji AP Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine

Sredstva konkursa u oblasti turizma namenjene manifestacijama, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara,  predviđena  su za one koje će se održati ili su, pak, već održane od 2. novembra 2020. do 1. novembra 2021. godine. Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.

B.K.