Krenula isplata subvencija po Projektu konkurentne poljoprivrede 50:40:10 za trktore

Ugovore za subvencionisanu nabavku traktora i druge poljoprivredne mehanizacije, u okviru „Projekta konkurentne poljoprivrede „50:40:10“ koje Ministarstvo poljoprivrede sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom, do sada je potpisalo 397 proizvođača. Time je praktično krenula isplata podsticaja za čega je ukupno obezbeđeno 1,2 milijarde dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu poljoprivrede.

„Projekat konkurentne poljoprivrede“ Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke u okviru koga je počela isplata subvencija, podsetimo, pruža mogućnost dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije, 40 odsto kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama, uz svega 10 odsto sopstvenog učešća. Do sada su raspisana dva javna poziva u okviru ovog projekta.

Trenutno je aktuelan drugi javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara, a rok za podnošenje prijava je 23. februar. Poljoprivrednici će kroz ovaj projekat moći da dobiju subvencije od 10.000 do 25.000 evra.

B. K.