U toku je žetva pasulja na vojvođanskim poljima. Povrtari koji su ga sejali kažu da je žetva poranila za oko dve sedmice zbog tropske klime. Oni koji su već skinuli novi rod u Bačkoj i Banatu ističu da su uglavnom zadovoljni prinosima, imajući u vidu klimatske uslove u kojima je pasulj sazrevao,
Dugogodišnji proizvođač pasulja iz Zmajeva kod Vrbasa Prokica Kobilarev kazao je za Dnevnik da je imao solidan prinos, zelenog je dobio oko 18 tona po hektaru, a šarenog oko 2,1 tone po hektaru.
Kobilarev kaže da će i dogodine sejati pasulj, a gde će ovogodišnji prodati još ne zna jer treba da ga doradi.
Višegodišnji proizvođač pasulja iz Ravnog Topolovca u opštini Žitište Dragan Lakić nije baš najzadovoljniji ovogodišnjim prinosom, dobio je oko 600 kilograma po jutru.
Što se tiče prodaje, Lakić kaže da ne brine.
„Sve prodam nakupcima od kuće i uglavnom sam zadovoljan cenom. Kilogram sumporaša na veliko košta 450 dinara“, rekao je Lakić.
B. K.