Krenula žetva pasulja na vojvođanskjim poljima, prinosi zadovljavajući

U to­ku je že­tva pa­su­lja na vojvođanskim poljima. Po­vr­ta­ri ko­ji su ga se­ja­li ka­žu da je že­tva po­ra­ni­la za oko dve sed­mi­ce zbog trop­ske kli­me. Oni ko­ji su već ski­nu­li no­vi rod u Bač­koj i Ba­na­tu ističu da su uglav­nom za­do­volj­ni pri­no­si­ma, ima­ju­ći u vi­du kli­mat­ske uslo­ve u ko­ji­ma je pa­sulj sa­zre­vao,

Du­go­go­di­šnji pro­iz­vo­đač pa­su­lja iz Zma­je­va kod Vr­ba­sa Pro­ki­ca Ko­bi­la­rev ka­zao je za Dnev­nik da je imao so­li­dan pri­nos, ze­le­nog je do­bio oko 18 to­na po hek­ta­ru, a ša­re­nog oko 2,1 to­ne po hek­ta­ru.

Ko­bi­la­rev ka­že da će i do­go­di­ne se­ja­ti pa­sulj, a gde će ovo­go­di­šnji pro­da­ti još ne zna jer tre­ba da ga do­ra­di.

Vi­še­go­di­šnji pro­iz­vo­đač pa­su­lja iz Rav­nog To­po­lov­ca u op­šti­ni Ži­ti­šte Dra­gan La­kić ni­je baš naj­za­do­volj­ni­ji ovo­go­di­šnjim pri­no­som, do­bio je oko 600 ki­lo­gra­ma po ju­tru.

Što se ti­če pro­da­je, La­kić ka­že da ne bri­ne.

„Sve prodam na­kup­ci­ma od ku­će i uglav­nom sam za­do­vo­ljan ce­nom. Ki­lo­gram sum­po­ra­ša na ve­li­ko ko­šta 450 di­na­ra“, rekao je Lakić.

B. K.