Krkobabić: U 2018. bespovratna sredstva za 60 zadruga (VIDEO)

Najbolji projekti novih zadruga biće podržani sa 50.000 evra, a već postojeće mogu da konkurišu za iznos od 100.000 evra

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da će u ovoj godini bespovratna sredstva dobiti 60 zadruga.

Najbolji projekti novih zadruga, kao i protekle godine, biće podržani sa 50.000 evra, a već postojeće mogu da konkurišu za iznos od 100.000 evra.

U prvoj fazi realizacije velikog vladinog projekta „500 zadruga u 500 sela“ usmerenog na revitalizaciju zadrugarstva oformljene su čak 182 nove zadruge, a 22 su dobile bespovratnu finansijsku podršku, među njima je i novoosnovana zadruga „Profortun“ iz Kisača.

Pet mladih voćara prepoznalo je svoju poslovnu šansu, udružilo se i uspešno apliciralo za sredstva Ministarstva za regionalni razvoj.

„Klupko se odmotalo, druga faza vladinog projekta je uspešno startovala“, rekao je za RTV Krkobabić. Planovi za ovu godinu su još ambiciozniji, tako će novac za unapređenje poslovanja u narednim mesecima, na bazi projektnog konkurisanja, dobiti 60 zadruga.