Kruševački „Trajal“ automatizuje i oprema radarske centre u Vojvodini

U Vladi Vojvodine potpisan je ugovor vredan 1,4 milijarde dinara, između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i kruševačke kompanije „Trajal“, o automatizaciji i opremanju protivgradnih stanica za radarske centre „Samoš“ i „Bajša“.

„Potpisanim ugovorom praktično otpočinje proces izgradnje novih radarskih centara „Samoš“ i „Bajša“. Njihovim završetkom, u potpunosti ćemo zaokružiti automatizovan sistem odbrane od grada na nivou Vojvodine i time doprineti znatnom smanjenju šteta na usevima poljoprivrednih proizvođača“, rekao je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

U pokrajini su, smatraju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, koji vodi brigu o protivgradnoj odbrani na republičkom nivou, stvoreni uslovi da se automatizovani sistem odbrane u potpunosti sprovede.

„Njegovim uvođenjem, konačn se eliminiše faktor strelaca i dobija pouzdana i efikasna zaštita useva, što je svakako još jedan vid podrške države poljoprivrednicima“, rekao je Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

B.K.