LAZAREVAC: Povećane površine pod voćem i vinovom lozom

Višedecenijska uspešna saradnja Gradske opštine Lazarevac i Voćno loznog rasadnika u Lazarevcu, koji posluje u sastavu “Kolubare Građevinar”, doprinela je da opština Lazarevac bude u vrhu opština u regionu po količini novozasađenih hektara pod voćem i vinovom lozom.

Upravo ovakva saradnja bila je povod posete predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića i člana Veća GO Lazarevac Nenada Bačanca Voćno loznom Rasadniku, gde su sa upravnikom Željkom Živkovićem razgovarali o daljoj saradnji. Sagovornici su se složili da je dalje ulaganje u podizanje novih zasada voća, uz obezbeđivanje kvalitetnog sertifikovanog sadnog materijala, dobar put u razvoju ove grane poljoprivrede.

U razgvoru je  naglašeno da je i ove godine 30 poljoprivrednika sa teritorije lazarevačke opštine, koji su se javili raspisani konkurs, potpisalo ugovore sa opštinom Lazarevac o dodeli subvencija za nabavku sertifikovanog sadnog materijala voća i vinove loze, koji će u najvećoj meri biti realizovani upravo posredstvom Voćno loznog rasadnika, objavljeno je na sajtu Lazarevca.

B. K.