LOZNICA: Tri konkursa za podsticaje poljoprivrednicima otvorena do 1.decembra

Foto: Pixabay

Za podsticaje poljoprivrednim proizvođačima Grad Loznica raspisao je tri konkursa koji će biti otvoreni do 1. decembra, ili do utroška predviđenog novca.

Raspisani su konkursi za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, odnosno nabavku priključnih poljoprivrednih mašina, sadnica voća, priplodnih grla u stočarstvu, staklenika, plastenika, protivgradnih i mreža za senčenje, sistema za navodnjavanje, opreme u pčelarstvu, za osiguranje useva, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, kao i konkurs za veštačko osemenjavanje.

Podsticaji će biti dodeljeni registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane i u potpunosti isplaćene investicije, odnosno 60 odsto kada je podnosilac zahteva mlađi od 40 godina, ili je žena.

„Politika grada Loznice bile je, jeste i biće da se što više izdvaja za poljprivredu i selo, jer poljoprivrednom se bavi više od 5.000 aktivno registrovanih domaćinstava“ rekao je za „Večerenje novosti“ gradonačelenik Vidoje Petrović,

Uz subvencije, kako ističe Petrović, grad godišnje obezbedi još oko 60 miliona dinara  za nabavku stotinak protivgradnih raketa u skladu sa ranijim dogovorom sa Republičkim hidrometeorološkim zavodom, ali i  za unapređivanje kvaliteta zemljišta kalcifikacijom.

B. K.