Magleni Zmaj od 7. decembra u Srbiji – prijavite se za prezentaciju (VIDEO)

Najbolje vreme za poručivanje Maglenog Zmaja je tokom jesenjeg i zimskog perioda

Magleni Zmaj – Fog Dragon, koji služi za odbranu od prizemnog mraza u vinogradima i voćnjacima i koji je prethodnih godina za kratko vreme stekao veliku popularnost među voćarima širom Evrope, od ponedeljka 7. decembra moći će da se nabavi i u Srbiji.

Osim zadivljujuće efikasnosti, popularnosti Maglenog Zmaja doprinose i razumna cena nabavke, veoma niski operativni troškovi i jednostavnost rukovanja.

Jedinstvenost Maglenog Zmaja krije se u tehnologiji – naime, u ložištu mašine se sagoreva ogrev, a nastala toplota, dim i vodena para se zatim rasprostire na plantaži.

Kardanska osovina pokreće ventilator koji topao vazduh i dim izduvava među sadnice. Mašina u topao vazduh i dim ubrizgava i vodenu paru. Topao vazduh pruža odbranu od mraza, dok vodena para i dim čuvaju toplotu tla.

Pod uticajem vodene pare raste vlažnost vazduha, što je jako važno prilikom odbrane od mraza. Naime, kada je vlažnost vazduha niska, raste opasnost od mraza. Vodena para povećava zapreminsku težinu toplog, zadimlјenog vazduha, pa se ona prostire na plantaži, u vidu maglenog pokrivača.

Topli, zadimlјeni vazduh predstavlјa efikasnu odbranu od ranih jutarnjih hladnoća.

Uređaj velikog kapaciteta štiti površinu od 8-10 hektara.

S obzirom na veoma veliku potražnju za ovim inovativnim proizvodom, pre svega na tržištima zapadne Evrope, iz novosadskog preduzeća Agroposrednik d.o.o. apeluju na voćare i vinogradare da blagovremeno planiraju proširenje svog mašinskog parka, jer postoji opasnost da u proleće, u toku sezone odbrane od mraza, proizvođač neće moći da udovolјi svim zahtevima za nabavku. Najbolje vreme za poručivanje Maglenog Zmaja je tokom jesenjeg i zimskog perioda, pre nastupanja prolećnih mrazeva.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za prezentaciju Maglenog Zmaja putem formulara u nastavku ovog teksta, ili na broj telefona 063530590.

Više informacija o Maglenom Zmaju možete da pogledate na ovom linku.

Magleni Zmaj će moći da se nabavi i putem konkursa za nacionalne i IPARD subvencije koji se očekuju početkom 2021. godine.

Investirajte pametno – poručite Fog Dragon i dugoročno zaštitite svoje voćnjake i vinograde!


Prijava za prezentaciju Maglenog Zmaja:

Грешка: Образац за контакт није пронађена.


Za prvih 10 kupaca Maglenog Zmaja obezbedili smo i 10% popusta na kvalitetne mađarske atomizere Kertitox: