Malinari formiraju stranku

Foto: Pexels

Ulazak u politiku vide kao jedini način da se izbore za svoja prava

Četiri poljoprivredna udruženja iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca, donela su odluku da aktivno krenu sa političkim delovanjem i to na prvim narednim izborima. Ulazak u politiku vide kao „nužno zlo“ i jedini način da se izbore za prava poljoprivrednih proizvođača i seljaka.

Iako su vrata resornog ministarstva poljoprivrede širom otvorena za sve proizvođače, iz udruženja Limska dolina, Vilamet, Mačva i poljoprivrednih proizvođača iz Užica, smatraju da rešenje za njihove nedaće, prvenstveno sa niskom otkupnom cenom maline, ali i drugih proizvoda, prevazilazi nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, da njihov glas i vapaj ne dopire do drugih državnih organa, te da sada nema ko da štiti njihove interese. Zbog toga spas vide ulaskom u republički i lokalni parlament, prenose Novosti.

– Sa ministrom Branislavom Nedimovićem imamo odličnu saradnju, međutim on sam ne može da reši naše nagomilane probleme. Nama nije primarni cilj da se bavimo politikom i da budemo politički angažovani, jer smo mi prevashodno poljoprivrednici koji žive od svog rada na imanjima – kaže Slađana Stanković, predsednica Skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.