Međunarodni poljoprivredni sajam od 18. do 23. maja 2024. Novom Sadu

Najvažniji agro-biznis događaj regiona u 2024. godini, 91. Međunarodni poljoprivredni sajam, biće održan od 18. do 23. maja na otvorenom i u zatvorenom prostoru Novosadskog sajma i u Kongresnom centru Master.

Izlagači će, kako se očekuje, predstaviti najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u agraru. Biće priređena izložba organske hrane kao i one sa oznakama geografskog porekla, prikazano bogatstvo domaćeg genofonda, najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, proizvodi i usluge iz najudaljenijih krajeva sveta.

Na najvećoj nacionalnoj izložbi stoke i izložbi genetskih potencijala posetioci će imati priliku da vide autohtone rase neophodne za održanje biodiverziteta.

Smotra će biti organizovana pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, koji će podržati izložbe organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porekla, proizvoda sa oznakom „Srpski kvalitet“ i zanatskog piva.

Komisije Novosadskog sajma će vrednovati i nagraditi proizvode i usluge u 30 robnih grupa. Ocenjivanje kvaliteta počinje krajem februara, a biće završeno tokom trajanja sajma. .

U okviru pratećeg programa, po tradiciji , biće održana Poklon-igra za posetioce, organizovan Porodični dan i Veče šampiona, Dan stočara i brojne aktivnosti na Manježu.

B. K.