Miholjski susreti sela 2022.

U subotu 24. septembra u organizaciji Grada Prokuplja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, u prokupačkom selu Bajčince, održaće se „Miholjski susreti sela 2022.“, saopštili su iz lokalne samouprave u Prokuplju.

Kako su naglasili, za učešće na ovim jedinstvenim sportskim igrama, koje pretenduju da postanu tradicionalne, već se prijavilo 10 seoskih mesnih zajednica.

“Sve seoske mesne zajednice koje žele da učestvuju na ovim igrama treba da se prijave putem telefona ili lično u Gradskoj upravi u Prokuplju ili da se na dan takmičenja jave organizatoru i dođu u Bajčince”, rekao je član prokupačkog Gradskog veća Dejan Tonić.

On je naglasio da će se sportske ekipe takmičiti u disciplinama bacanje kamena s ramena, skok u dalj iz mesta, nadvlačenje konopca, bacanje potkovice u dalj, a predviđena su i takmičenja iz kulinarstva i narodnih rukotvorina kao što je priprema pita, izložba ručnih radova, kazivanje zdravica, recitovanje, pevanje narodnih pesama.

Osim takmičenja u zabavnom delu programa biće prikazan i bogat kulturno umetnički program u kome će nastupiti folklorni ansambli, pevači i svirači iz prokupačkog kraja.

Najboljim ekipama, pojedincima i učesnicima ove manifestacije biće dodeljene medalje, diplome i zahvalnice.

Izvor: https://toplickevesti.com/

Komentari