Ministarsstvo za brigu o selu: Mladim parovima dodeljeno 65 seoskih kuća

Foto: Pixabay

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Komisiji za dodelu kuća mladim bračnim i vanbračnim parovima po konkursu Ministarstva za brigu o selu, dodeljeno je 65 seoskih kuća. Od toga osam su namenjene mladim poljoprivrednicima, 12 za samohrane roditelje kao i 45 porodica slabijeg imovinskog stanja  sa teritorije čitave Srbije.

Najjeftinija nekretnina seoska kuća, od do sada dodeljenih, je 588.168 dinara i nalazi se u Bačkom Gradištu, u opštini Bečej. Maksimalan iznos od 1.200.000 dinara dostigle su kuće u opštinama Apatin (selo Svilojevo), Bač (sela Selenča, Vajska, Plavna, Bačko Novo Selo i Bođani) i Bačka Palanka (sela Tovariševo i Silbaš). U Mionici je za isti iznos od 1,2 miliona dinara, u selu Planinica kupljena kuća sa najvećom okućnicom – 1,88 hektara. Najveća seoska kuća ovog puta nalazi se u Odžacima, u selu Bački Brestovac i ima 336 metara kvadratih.

Iz Ministarstva za brigu o selu podsećaju da je u prošlom ciklusu, 2.021. godine dodeljena  651 seoska kuća sa okućnicom u čak sto jedinica lokalnih samouprava.

B. K.