MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Danas ističe rok za prijavu za subvencije u stočarstvu

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov stoke za 2024.godinu otvoren je još danas, saopštilo je resorno Ministarstvo poljoprivrede.

Ministarstvo pozvalo je stočare da na vreme iskoriste mogućnost da se prijave za subvencije za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi. Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13.juna 2023. godine.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, odnosno nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

B. K.