Ministarstvo poljoprivrede: Isplaćeno 650 projekta IPARD 2 ukupne vrednosti 45,92 miliona evra

Minisarstvo poljoprivrede  saopštilo je da je održana deseta sednica Odbora za praćenje sprovođenja IPARD II programa kojoj je prisustvovala i minisarska Poljoprivrede Jelena Tanasković. Razmatreni su ostvareni rezultati u sprovođenju IPARD podsticaja.

Republika Srbija sprovodi IPARD II program od decembra 2017. godine i zaključno sa 13. decembrom ove godine, objavljeno je i zatvoreno trinaest javnih poziva za investicione mere. Isplaćeno je ukupno 650 IPARD projekta u iznosu od ukupno 45,92 miliona evra, od čega doprinos EU iznosi 34,44 miliona evra. Od ukupno isplaćenih IPARD projekata, 28 zahteva isplaćeno je avansno u iznosu od 4,21 miliona evra, pri čemu doprinos EU iznosi 3,15 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Na sednici je predstavljen je predlog Akcionog plana za Tehničku pomoć za 2023. godinu, kao i izveštaj revizije sistema za 2022. godinu. Takođe, predstavnici Evropske komisije članovima IPARD II Odbora za praćenje predstavili su nove smernice za komunikaciju i vidljivost u okviru IPARD III programa.

B. K.