Ministarstvo poljoprivrede: Počelo prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstva (eRPG).

Foto: Pixabay

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je  počelo prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što predstavlja obavezan korak za korišćenje sistema eAgrar koji će omogućiti da svi podaci o domaćinstvu budu na jednom mestu.

Svi poljoprivredni proizvođači mogu da ažuriraju podatke i obnove status svojih poljoprivrednih gazdinstava u eRPG. Uputstva za unošenje podataka u ePRG nalaze se na sajtu Ministarstva poljoprivrede  koje poljoprivrednici  treba da pažljivo pročitaju i uputstva  na zvaničnom sajtu Ministarstva poljoprivrede http://www.minpolj.gov.rs/ ili sajtu eAgrara https://eagrar.gov.rs/.

U slučaju da je potrebno dodatno pojašnjenje poljoprivrednici mogu posetiti najbližu Poljoprivredno savetodavnu stručnu službu (PSSS) ili da pozovu broj telefona 0800 106107.

Ministarstvo takođe poziva poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj lični broj (eID broj) i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.

B. K.