MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Poziv za podsticaje za tovna grla u stočarstvu, zahtevi do 11. aprila

Iz Ministarstva poljoprivrede podsećaju stočar da je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje u stočarstvu za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi za 2024.godinu otvoren je do 11.aprila.

Kako se navodi, zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji za grla predata klanici, izvezena ili upućena na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija od dana isteka roka za podnošenje zahteva po prethodnom javnom pozivu, odnosno od 13. juna 2023. godine.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu tovnih grla, s tim da se za istu vrstu tovnih grla podnosi jedan zahtev. Ističe se da pravo na podsticaje ostvaruje pravno lice, preduzetnik i fizičko lice, odnosno nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu.

Ukupno raspoloživa sredstva po ovom javnom pozivu iznose 5,2 milijardi dinara, a podsticaj po grlu u tovu je 22.000 dinara za junad, po 3.000 za jagnjad i jarad i 1.500 za svinje.

B. K.