Ministarstvo poljoprivrede: Savetodavci vek u službi poljoprivrednika

Foto: http://www.minpolj.gov.rs/

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković na skupu povodom jubileja – 100 godina savetodavstva u poljoprivredi Srbije ocenila je da Poljoprivredne savetodavne i stručne službe (PSSS) pod okriljem Ministarstva danas predstavljaju dobro organizovan sistem koji je u svakom trenutku spreman da odgovori zahtevima savremene poljoprivrede.

„Naši savetodavci su pre svega na raspolaganju poljoprivrednim proizvođačima na oko 450.000 poljoprivrednih gazdinstava, a sve u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje kao jedne od najvažnijih delatnosti za ekonomsku stabilnost svake zemlje“, poručila je ministarka Tanasković.

Dodala je da su ove službe važna karika i oslonac Ministarstvu u ostvarivanju plana unapređenja poljoprivredne proizvodnje. „U narednom periodu potrebno je da službe nastave sa aktivnostima koje su im zadate kroz Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja“, rekla je ona.

U okviru obeležavanja jubileja organizovan je seminar koji se tradicionalno realizuje u cilju kontinuiranog usavršavanja poljoprivrednih savetodavaca i iznalaženja novih ideja za razvoj te državne službe.

Sistem PSSS-a obuhvata ukupno 34 službe koje su locirane od Subotice, preko Zaječara i Novog Pazara, do Vranja i Kosovske Mitrovice.

B. K.