Ministarstvo poljoprivrede: Za uređenje poljoprivrednog zemljišta više od 272 miliona dinara

Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, objavila je konkurs za raspodelu sredstava za izvođenje radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta u 2022. godini  za čega su opredeljena  sredstva u ukupnom iznosu od 272.688.000 dinara.

Konkursom se utvrđuje dokumentacija koju je potrebno podneti  za kontrolu plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta; komasaciju (investicioni radovi, geodetsko-tehnički radovi i izrada programa komasacije); nabavku nove opreme za navodnjavanje; iskop/bušenje bunara u funkciji navodnjavanja I korišćenje napuštenog obradivog poljoprivrednog zemljišta u skladu sa namenom.

Korisnik sredstava u zavisnosti od vrste radova na zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta, odnosno vrste novih investicionih i drugih ulaganja može da bude ovlašćena organizacija za određivanje osnovnih parametara plodnosti zemljišta, jedinica lokalne samouprave, fizičko lice, naučnoistraživačka organizacija, ustanova, privredno društvo, preduzetnik, zemljoradnička zadruga, navedeno je na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Prijava na konkurs podnosi na obrascu e može preuzeti sa internet stranice Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.gov.rs odnosno  internet stranice Uprave za poljoprivredno zemljište www.upz.minpolj.gov.rs.

B. K.