Ministarstvo za brigu o selu: Odobren 151 zahtev za kupovinu kuće na selu

Foto: Ministarstvo za brigo o selu

Ministarstvo za brigu o selu odobrilo je dodelu sredstava za kupovinu 151 kuće na selu, a resorni ministar Milan Krkobabić naveo je da ga naročito raduje činjenica što se sve veći broj porodica sele iz grada u selo.

„Upečatljivi su posebno primeri mladih, visoko obrazovanih ljudi koji iz Beograda odlaze u Rujevac kod Ljubovije ili u Lok kod Titela“, rekao je Krkobabić .

Zahvaljujući ovom programu Ministarstva za brigu o selu, samo od početka ove godine 260 seoskih kuća sa okućnicom dobilo je nove stanare, a među najnovijim dobitnicima je 80 parova, 16 samohranih roditelja i 55 pojedinaca, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kako se navodi, među najtraženijim selima je Horgoš, gde je Komisija odobrila osam zahteva. Najviše odobrenih prijava imaju Odžaci, gde će se rasporediti 17 novih vlasnika, a odmah za njom je Kanjiža sa 16 kuća.

Iz Ministarstva za brigu o selu podsežaju da se novac dodeljuje po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra.

B. K.