Ministarstvo za brigu o selu: Prvih 14 mladih porodica dobilo kuće na selu

Komisija za dodelu bespovrtanih sredstava za kupovinu seoskih kuća Ministarstva za brigu o selu, na prvoj sednici odlučila je da svoj krov nad glavom dobije 14 mladih porodica. Najviše zahteva, koji su i odobreni, stiglo je iz opština Pirot (sela Poljska Ržana, Veliki Suvodol, Berilovac) i Nova Crnja (sela Srpska Crnja i Toba)  kao iz sela opština Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda, Pećinci.

Ukupno je za kupovinu kuća odobreno 16 miliona dinara, a njihova vrednost išla je od 835.000 u Pirotu (Poljska Ržana) do 1.200.000 dinara u selu Vajska opštine Bač.

„U ovoj prvoj podeli prednjače parovi sa decom, dosta je mladih poljoprivrednika, ali i onih koju su rešili da napuste gradske sredine i počnu novi život u selu“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

U Ministarstvu za brigu o selu kažu da je interesovanje veliko, prijave svakodnevno stižu, sredstva se dodeljuju po redosledu sve do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra. 2021. godine. Programom Ministarstvu za brigu o selu,  podsetimo, predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i mladim poljoprivrednicima do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta  Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

B. K.