Ministarstvo za brigu o selu: Rapisan novi konkurs za kupovinu seoskih kuća

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je novi javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelj i mladi poljoprivrednici koji ispunjavaju sve propisane uslove za učešće.

Neki od uslova koje podnosioci prijave na konkursa takođe moraju da ispunjavaju su da su punoletni državljani Srbije, da nemaju navršenih 45 godina života, nisu osuđivani niti vlasnici ili suvlasnici nekretnina i da nisu u postupku odobravanja kredita za kupovinu i adaptaciju nekretnina.

Seoska kuća sa okućnicom treba da ispunjava osnovne uslove za život i stanovanje, da se nalazi u selu u kojem postoji bar jedan od objekata javne službe (ambulanta, pošta, škola i slično), da je izgrađena u skladu sa propisima i da nije predmet sudskog spora. Maksimalni iznos za kupovinu kuće je 1,2 miliona dinara.

Seoska kuća sa okućnicom može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Rok za podnošenje prijave je 21. novembar.

B. K.