Ministarstvo za brigu o selu:Uskoro dodela 2.000 kuće na selu

Foto: Ministarstvo za brigo o selu

„Uskoro će biti dodeljena i 2.000 kuća na selu. Sve je više onih iz grada koji kreću put sela, a izjava mladog Mirka Govedarice da je kuća na selu put do savršenog života za sve nas, bez sumnje ohrabrujuće je saznanje“ izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu prilikom potpisivanja još 151 ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije.

 Vojvođanska sela i dalje nastavljaju  da najviše  privlače mlade bračne parove. U Bačkom Petrovom Selu,(opština Ada) u kom je od početka programa već useljena 61 kuća, sada će stići žitelji u još sedam. Najviše potpisanih ugovora ima opština Odžaci, gde će se rasporediti 17 novih vlasnika, a odmah za njima je Kanjiža sa 16 kuća.

Od pokretanja programa u Ministaratsvo za brigu o selu prosečno svakog dana stigne 10 do 15 zahteva za kupovinu kuća na selu, a interesovanje ne jenjava, već raste. Novac se dodeljuje po redosledu pristiglih prijava do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2023. godine.

B. K.