Mirović: Od sledeće godine u Irigu „Fruška Walk & Wine“

Pokrajinska vlada, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine, Opštinom Irig i Udruženjem fruškogorskih vinara, organizovala je Fruškogorsku vinsku šetnju – „Fruška Walk & Wine“ kao najavu velike manifestacije za narednu godinu.

Reč je o manifestaciji koja se organizuje s ciljem predstavljanja turističkih potencijala Fruške gore, s fokusom na veoma perspektivnom vinskom turizmu.

Osmislili smo novu manifestaciju, koju predstavljamo u Irigu i koja će imati veliki značaj kako za vinogradare i vinare iz celog Srema, tako i za razvoj turizma u ovom kraju i predstavljanje ukupnih potencijala Fruške gore“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i dodao da će manifestacija, prvi put u punom obimu, biti održana naredne godine.

Mirović je naveo da je plan da ova manifestacija zaživi, po uzoru na slične iz drugih zemalja, kao i da bude podrška opštini Irig da iskorači u novu razvojnu fazu, u kojoj će većina građana imati svoj mali biznis vezan za vino, voće, vinogradarsku proizvodnju i preradu, jer je to, kako je istakao, budućnost te opštine.

B. K.