Mirović: Razvojni fond Vojvodine za 10 godina postojanja odobrio 1.077 kredita privrednicima i poljoprivrednicima

Razvojni fond Vojvodine obeležio je deset godina postojanja. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović   istakao je  na svečanoj sednici da je vlada podržala  konkretne proizvode i investicije koji će ostati kao trajna vrednost u godinama pred nama i koji će doprineti stvaranju novih vrednosti

On je podsetio da Razvojni fond Vojvodine odobrava kredite pod uslovima povoljnijim od tržišnih, što je i deo njegove misije, i tako podstiče razvoj naše priveede i poljoprivrede.

“Iako su i privrednici i poljoprivredna gazdinstva  iskazivali velike potrebe za kreditima sa dužim periodom mirovanja i nižim kamatnim stopama, broj kredita koje je Fond odobrio od 2013. do 2016. iznosio je samo 186, a njihova ukupna vrednost tek milijardu i po dinara. Prosečno godišnje izdvajanje za ovakve kredite u tom periodu iznosilo je svega 375 miliona dinara. Pokrajinska vlada promenila je iz korena, i u 2017. godini odobrili 138 kredita, u ukupnoj vrednosti od preko 916 miliona dinara. Taj trend je nastavljen i u godinama koje su usledile, da bi – od tada do danas – ukupan broj odobrenih kredita dostigao 1.077, a njihova vrednost premašila 5,2 milijarde dinara”, naglasio je Mirović izrazivši očekivanje da će Razvojni fond Vojvodine svoju misiju nastaviti uspešno da obavlja i u narednim godinama.

B. K.