Mladim poljoprivrednicima u Vojvodini 200 milona dinara za investiciono ulaganje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je rezultate konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima u Vojvodini. Pokrajina je mladima u ruralnim sredinama bespovratno dala 200 miliona dinara, a po podnetim prijavama najviše je tražena finansijska pomoć za investicije u stočarstvu, povrtarstvu, voćarstvu… Zahtevi su se odnosili uglavnom na nabavku priključnih mašina za farme, voćnjake, a bilo je i za kupovinu stada ovaca, instaliranje sistema za navodnjavanje, podizanje plastenika…

Od ukupnog broja pristiglih prijava 458 je ispunilo sve uslove predviđene konkursom i pravilnikom, a 138 prijava nije. Konkursna komisija Pokrajinskog sekretarijata je predložila da se zaključi ugovor sa 171 poljoprivrednim proizvođačem o dodeli bespovratne pomoći. Iako ispunjavaju uslove iz pravilnika, zbog nedostka sredstava i nedovoljnog broja bodova, Pokrajinski sekretarijat nije u mogućnosti da zaključi ugovor sa 287 podnosioca zahteva.

Rok za žalbu na objavljenu listu je 15 dana od dobijanja rešenja, a najkasnije u roku od 30 dana od objavljivanja odluke na zvaničnoj internet stranici Pokrajinskog sekretarijata za one koji nisu lično dobili rešenje.

B.K.