Na 89. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu 1.100 izlagača iz 18 zemalja

Novosadski sajam dočekuje izlagače i posetioce 89. Međunarodnog poljoprivrednog sajma od 21. do 27. maja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu.

„Ove godine imamo 1.100 izlagača. Zadržali smo međunarodni karakter što dokazuju nastupi kompanije iz još 18 zemalja Zemlja partner nam je Mađarska i u svetlu dobrih bilateralnih odnosa naše dve države. Uz brojne kolektivne izložbe možemo da najavimo i premijerni nastup Maroka. Ostali su segmenti koje smo ranijih godina. Ministarstvu poljoprivrede je i ovog puta pokrivtelj u Dana stočarstva(26. maj) i Dana voćarstva (25. maj)“, rekao je Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma.

Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, istakao je da oni u realizaciji Sajma učestvuju sa velikim entuzijazmom. Podsetio je da je ministarstvo je već godinama pokrovitelj najveće Nacionalne izložbe stoke, a od pre tri godine i Izložbe genetskih potencijala.

„Ove godine će biti prisutna najbolja grla goveda, pre svega tovne rase, konja, ovaca, koza. Nažalost, neće biti svinja zbog potencijalne opasnosti od afričke kuge“, rekao je Stanojević.

B. K.