Nedimović: Krajem oktobra konkurs za mlade poljoprivrednike (VIDEO)

Foto: RTV printscreen

Država daje grant od 1.5 miliona dinara

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je nove podsticajne mere za mlade poljoprivrednike, a poseban akcenat stavio je na proizvođače povrća.

Nedimović je prilikom posete gazdinstvu porodice Patai u Novom Itebeju u opštini Žitište, koje se na 35 hektara bavi proizvodnjom korenastog povrća, pozvao mlade poljoprivredne proizvođače da se u zadnjoj nedelji oktobra prijave na konkurs za mlade poljoprivrednike.

Prema njegovim rečima, zainteresovani poljoprivrednici moći će da konkurišu za podsticaje u iznosu do 1.5 miliona dinara.

Prema nezvaničnim saznanjima portala AgroFin, na konkurs će moći da se prijave mladi poljoprivrednici sa teritorije Srbije do 40 godina starosti koji su registrovali poljoprivredno gazdinstvo u periodu od 1. januara 2018. godine do dana raspisivanja konkursa.

Prednost prilikom bodovanja prijava imaće žene i aplikanti sa područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a subvencije će iznositi do 75% od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, ili maksimalno 1.500.000,00 dinara.

UZ KUPOVINU PRIKLJUČNIH MAŠINA I TRAKTORA GRATIS DOKUMENTACIJA ZA SUBVENCIJE I IPARD

Preduzeće Agroposrednik d.o.o. iz Novog Sada, generalni distributer za Srbiju renomiranih mađarskih kompanija FarmGép i IGJ i traktora marke BRANSON, svim mladim poljoprivrednicima koji preko predstojećeg konkursa planiraju da nabave prskalice, atomizere i prikolice besplatno će pripremiti i nadležnim institucijama predati dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje subvencija.

Takođe, i svim zainteresovanim poljoprivrednicima koji planiraju kupovinu kvalitetnih južnokorejskih BRANSON traktora preko IPARD fonda, u saradnji sa partnerskim konsultantskim agencijama specijalizovanim za IPARD obezbediće besplatnu pripremu potrebne dokumentacije.

Sve mašine koje su trenutno u ponudi možete da pogledate u sekciji „Vodič za kupovinu„.