Nedimović za RTV: Isplata zaostalih subvencija u narednih 20 dana (VIDEO)

Foto: RTV YouTube printscreen

Od sutra počinje prijem zahteva za subvencije po hektaru kao i za dizel gorivo

Danas je na snagu stupio Pravilnik koji poljoprivrednicima omogućava takozvanu prodaju sa kućnog praga proizvoda biljnog porekla.

Subvencionisani krediti za setveni repromaterijal proizvođačima će biti na raspolaganju od polovine marta.

Kada je reč o isplati zaostalih subvencija, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je u emisiji Brazde RTV-a poručio:

„Ja sada mogu za vas ekskluzivno da kažem da smo u petak i poslednja rešenja koja se tiču i tova i mehanizacije i genetike odradili. Ona su poslata na distribuciju prema poljoprivrednim proizvođačima i u narednih dvadesetak dana, svi oni koji su podneli ispravne zahteve, imaće novac na računu. Reč je o oko 107 hiljada zahteva“, rekao je Nedimović.

A u susret prolećnoj setvi, od sutra počinje prijem zahteva za subvencije po hektaru kao i za dizel gorivo.

“To će biti isplaćeno u roku od sedam dana od podnošenja zahteva. Reč je o otprilike milion i osamsto hiljada hektara što je oko deset milijardi dinara“, dodao je on.

Gostujući u emsiji Brazde ministar Nedimović je najavio da će u ovoj godini biti raspisano pet poziva za sredstva iz IPARD fondova Evropske unije, čime će domaćem agraru na raspolaganje biti stavljen kompletan preostali iznos do 175 miliona evra.