Nemačka kompanija otvorila fabriku za preradu povrća u Gospođincima (VIDEO)

Foto: Pokrajinska vlada

Investicija je vredna 4 miliona evra

Danas je u Gospođincima, u opštini Žabalj, otvorena fabrika za konzerviranje krastavaca i paprike nemačke kompanije „Mamminger konserven – SRB“, investicija vredna četiri miliona evra, koja će, kako je najavljeno, zapošljavati oko 250 radnika.

Reč je o kompaniji čija je osnovna delatnost prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2000 kooperanata u našoj zemlji. Jedna trećina od oko 15.000 tona otkupljenih krastavaca prerađivaće se u novoizgrađenoj fabrici u Gospođincima.

Ova investicija je važna jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, i istakao da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen rast kada je reč o prehrambenoj industriji u AP Vojvodini.

„U ovu fabriku nemačka kompanija uložila je četiri miliona evra, zaposliće 250 ljudi, a izvoziće sedam miliona tegli konzerviranog povrća. Ovim smo dokazali da u Srbiji postoje uslove za razvoj prerađivačke industrije“, rekao je Mirović.

„Imati ovakvu fabriku u Srbiji velika je i značajna stvar. Vlada Republike Srbije uredila je Zakon o angažovanju sezonskih radnika u poljoprivredi i time omogućila zapošljavanje 22.500 radnika po tom osnovu“, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca za ovu fabriku danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo zajedno napravili korak ka budućnosti u kojoj ćemo zajedno, ovu fabriku, uz podršku Vlade Republike Srbije i Vlade SR Nemačke nastaviti da razvijamo i proširujemo“, kazao je direktor „Mamminger konserven“ Klaus Herpel.

O značaju ove investicije govorili su i ambasador SR Nemačke Tomas Šib, direktor kompanije „Mamminger konserven – Srbija“ Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

VIDEO: