Novi ciklus investicija Al Dahre Srbija: Nastavak projekta irigacije i drenaže zemljišta

Kompanija Al Dahra Srbija, koja je 2018. kupila Poljoprivredni kombinat Beograd (PKB), najavila je da i ove godine planira novi ciklus investicija. Al Dahra Srbija će, kako je saopštila, nastaviti sa radom na projektu irigacije i drenaže zemljišta koji će se odvijati u dve faze i trajati nekoliko godina. Podsetili su da je kompanija prethodnih godina investirala više od 85 miliona evra u optimizaciju poslovanja i proizvodnje, popravku postojeće i izgradnju nove infrastrukture, kao i kupovinu modernih mašina i opreme.

„U Srbiju smo stigli sa ciljem da sprovedemo kapitalne investicije. Finansijski podsticaji i drugi benefiti za zaposlene, predstavljaju jedan od načina da poljoprivredni sektor ponovo učinimo atraktivnim za rad i profesionalni razvoj. U ovoj godini nastavićemo da sprovodimo upravo takve pozitivne mere, a posebnu pažnju posvetićemo mladim ekspertima u agroindustriji“, istakao je generalni direktor Al Dahre Srbija Dušan Radičević.

Iz komapnije takođe navode da su od preuzimanja PKB povećali plate radnicima za više od 50 odsto, kao i da su u dva dela isplaćeni novogodišnji bonusi radnicima u visini jedne mesečne zarade.

B. K.