Novosadski Poljoprivredni fakultet sredstvima pokrajine kupio treći traktor za voćarsku proizvodnju

Na pokrajinskom konkursu Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu i 11 srednjih poljoprivrednih škola u Vojvodini bespovratano su dobili 23 miliona dinara za kupovinu mehanizacije i opreme sa ciljem unapređenja obrazovanja učenika i studenata poljoprivredne struke. Sredstva su dodeljena školama u Zrenjaninu, Кanjiži, Somboru, Futogu, Pančevu, Bačkoj Topoli, Baču, Rumi, Irigu, Кuli i Vršcu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, na svečanosti dodele ugovora, istakao je da je svih 11 srednjih škola koje su konkurisale dobilo sredstva, kao i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu. Najveće interesovanje vladalo je za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije.

Dekan novosadskog Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica rekao je da će dobijena sredstva od tri miliona dinara fakulet iskoristiti za nabavku specijlizovanog traktora namenjenog za voćarsku proizvodnju.

„To je već treći traktor koji je fakultet u posldnjih nekoliko godina kupio uz pomoć pokrajine kako bi studenti na odseku voćarstva i vinogradarstva  imali  što kvalitetniju praktičnu nastavu“, istako je dekan ove ugledne visokoškolske ustanove.

B.K.