Novosadski sajam i Poljoprivredni fakultet potpisali protokol o poslovno tehničkoj saradnji

Dosadašnja snažna veza Novosadskog sajma i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu ozvaničena je potpisivanjem Protokola o poslovno-tehničkoj saradnji. Dokument su potpisali prof. dr Nedeljko Tica, dekan Poljoprivrednog fakulteta i Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma. Ovim dokumentom, između ostalog, reguliše se priprema i realizacija Nacionalne izložbe stoke, kao jednog od značajnih segmenata Medjunarodnog poljoprivrednog sajma.

„Predmet našeg sporazuma je zajednička aktivnost u vezi sa Nacionalnom izložbom stoke koja je jedna od najvažnijeg segmenta Međunrodnog poljoprivrednog sajma. To je i važna poruka u situaciji kada našem stočarstvu treba dodatna pomoć“, rekao je Tica, dodajući da je izložba važna i za studente Poljoprivredniog fakuleteteta jer na jednom mestu mogu da vide najkvalitetnija priplodna grla koja se proizvode u ovom regionu i van njega.

Slobodan Cvetkovic govorio je o dugogodisnjoj saradnj ova dva izuzetno vazna kolektiva za sveukupan razvoj i promociju agarara u zemlji i inosrnastvu.

„Novosadski sajam i Poljoprivredni fakultet praktično su prirodni partneri i potpisivanjem porotokola samo formalno je verifikovana saradnja koja postoji godinama unazad, pogotovo sa Departmanom za stočarstvo koji nam godinama pomaže u selekciji grla za sajamsku izložbu stočarstva“, istako je direktor Cvetković.

Prilikom potpisivanja protokola najavljeno je da će, paralelno sa Medjunarodnim poljoprivrednim sajmom, u istom terminu, od 18. do 24. septembra, biti održani i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije.

B. K.