Novosadski sajam nagradio najbolje proizvođače vina i jakih alkoholnih pića

Na Novosadskom sajmu organizovano je ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića prijavljenih učesnika 88. Međuanrodnog poljoprivrednog sajma. Sajamska smotra bi, ako epidemiološka situacija dozvoli, trebalo da se održi od 18. -24. septembra.

Zvanje apsolutnog pobednika u konkurenciji vina osvojila je podgorička kompanija Radević Estate Wines i ujedno ponela Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za vrlo visok kvalitet izuzetno širokog asortimana ocenjenih likerskih, belih, roze i crvenih vina. Istim priznanjem, nagrađena su i Patrijaršijska dobra u Beogradu. Veliki šampionski pehar i zvanje apsolutnog šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pića pripali su Slobodanu Seniću iz Viševca, za najviši kvalitet velikog broja uzoraka voćnih rakija.

Somborska Vinarija Dragić nagrađen je Srebrnim šampionskim peharom – za najviši kvalitet širokog asortimana ocenjenih belih, roze i crvenih vina. Destileriju Turčinović u Nikšiću Komisija je nagradila Srebrnim šampionskim peharom, a Pehar Novosadskog sajma poneli su Vinarija Komazec iz Inđije za vina i podgorička Vinarija Rogošić Istim priznanjem nagrađena je i Vinica Brkić, Velika Hoča (Kosovo i Metohija) za izuzetno kvalitetne domaće lozove rakije i za kvalitet ocenjenih vina. Destileriji Đurađ iz Ravnog Sela Pehar Novosadskog sajma je pripao za širok asortiman voćnih rakija, kao i prikazani program vrlo kvalitetnih likera.

B. K.