Objavljena rang lista sedmog javnog poziva IPARD-a

Uprava za agrarna plaćanja Minisarstva poljoprivrede objavila je, nakon obrade prigovora podnetih na bodovnu listu, 18.jula rang listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u sedmom javnom pozivu. Podsetimo ovaj javni poziv u okviru Mere 1 kojim su obuhvaćene investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku novog traktora, sa standardnim delovima, uređajima i opremom za izvođenje poljoprivrednih radova, uključujući pripadajuću traktorsku kabinu, raspisan je 17. februara.

Opredeljena sredstva po ovom pozivu iznosu 1.351.460.408 dinara, a visina podsticaja je od 60 odsto do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području. Podsticaji koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća, ostalih useva, grožđa i jaja mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do 1.000.000 evra.

Projekti će biti odobravani u skladu sa konačnom rang listom i raspoloživim finansijskim sredstvima, nakon administrativne i terenske kontrole ispunjenosti uslova.

B. K.