OBRENOVAC: Za poljoprivrednike u pripremi pet javnih poziva za subvencije u narednoj godini

Grad Beograd  će do početka marta 2023. godine raspisati pet javnih poziva za subvencije u poljoprivredi. Tim povodom u Obrenovcu je održana  tribina na kojoj su predstavljeni budući javni pozivi za stočarstvo, pčelarstvo, voće i povrće, traktore i priključne mašine.

Tribinu su organizovali Sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda i Komisija za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac. Vlada Milić iz Sekretarijata za poljoprivredu Grada Beograda i je da će budžet biti skoro duplo veći nego ove godine.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu Gradske opštine Obrenovac  rekla da su poljoprivrednici  uglavnom upoznati sa javnim pozivima koji su u pripremi.

To su pozivi na koje naši poljoprivrednici najviše konkurišu, s obzirom da povrat podsticajnih sredstva iznosi i do 80 odsto”,navela je Muškinja uz napomenu da  je važno da na  buduće pozive poljoprivrednici  uz zahtev, treba da apliciraju sa predračunima, a kada dobiju zeleno svetlo da će dobiti povrat novca tek onda će moći da uđu u realizaciju investicije, objavio je portal Agro TV.

B. K.