Opština Prijepolje i Fondacija „Divac“ za mlade poljoprivrednike bespovratno izdvojili tri miliona dinara

Opština Prijepolje i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ potpisali su ugovor sa 21 mladim poljoprivrednikom o dodeli ukupno 2,7 miliona dinara bespovratnih sredstava za nabavku opreme i mehanizacije. Njima su odobrena sredstva u pojedinačnom maksimalnom iznosu do 180 hiljada dinara.

Ukupna vrednost projekta je tri miliona dinara, od čega je 300.000 dinara potrošeno za izradu dokumentacije, a 2,7 miliona dinara za direktne subvencije. Za realizaciju ovog projekta opština Prijepolje izdvojila je iz budžeta dva, a Fondacija „Ana i Vlade Divac“ milion dinara.

Na konkurs se javilo 56 poljoprivrednika, između 19 i 40 godina, ali je tek polovina njih ispunila kriterijume za dobijanje pomoći.

„Najveće interesovanje vladalo je za rotositnilice, plastenike, sisteme za navodnjavanje, plugove i prskalice, sve ono što je mladim poljoprivrednicima olakšava i smanjuje troškove u proizvodnji“, rekla je Bojana Kuzeljević iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“, a preneo portal Dobro jutro.

U opštini Prijepolje nisu krili zadovljstvo zbog potpisnih ugovora i pomoći koji su mladi poljoprivrednici dobili.

„Sve ovo radimo da nam mladi ljudi ostanu u selima i ne iseljavaju se. Činimo sve što je u našoj moći da im život bude lakši i dostojanstveniji, a standard mnogo bolji nego što je sada“, rekao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

B.K.