Opštinama u Vojvodini 250 miliona dinara za kanale za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta

Foto: Vode Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini. Predviđena ukupana suma podsticaja iznosi 249.873.933 dinara.

Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) s teritorije  Vojvodine. Uslov za učešće na konkursu je saglasnost JVP „Vode Vojvodine“ na predlog radova.

Predviđena sredstva po konkursu biće opredeljena za radove na kanalima, propustima, ustavama, crpnim stanicama sa pratećom elektro-mašinskom opremom i drugim objektima na kanalskoj mreži. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova (bez PDV-a). PDV plaća korisnik sredstava. Maksimalni iznos sredstava po jednoj prijavi iznosi do 25.000.000 dinara bez PDV-a.

Konkurs je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, zaključno sa 14. oktobrom 2022. godine

Tekst konkursa, obrazac prijave  kao i Pravilnik za dodelu podsticajnih sredstava mogu se preuzeti sa sajta Sekretarijata (psp.vojvodina.gov.rs).

B. K.