OSAM PORODICA SA PO ČETVORO DECE I JOŠ 156 PORODICA DOBILO KUĆE

Krov nad glavom obezbeđen je za još 62 para, 67 pojedinaca i 35 samohranih roditelja, ukupno 226 ljudi i 150 mališana. Time se broj dodeljenih kuća od početka godine popeo na 821, a od kada je počeo program 2021. godine na – 2.484.

Zamenik predsednika Komisije, agroekonomista Milan Prostran poručio je: „Očekuje nas još jedna komisija na kojoj ćemo odlučivati o zahtevima koji su pristigli do 1. novembra. Interesovanje je u porastu i prevazilazi sva naša očekivanja“.

Među 164 odobrenih zahteva mladima širom Srbije, nalazi se i pojedinac koji je uz kuću u selu Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca dobio i najveće imanje od 2,2 hektara. To je ujedno i najveća okućnica od kako je pre tri godine počeo ovaj program Ministarstva za brigu o selu.

U ličnim kartama današnjih dobitnika stajaće nove adrese prebivališta u 118 selaod severa do juga Srbije. Najviše kuća odobreno je danas u Somboru – 16, a na jugu Srbije najveće interesovanje je vladalo za Aleksinac gde se doseljava šest budućih vlasnika svoje prve nekretnine.

Dobitnik najveće kuće od 299 kvadrata seli se u Novu Crnju, u selo Radojevo. U najmanju kuću od 28 kvadrata, u somborskom selu Kljajićevo useliće se mladi bračni par. Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 463.733,25 dinara i nalazi se u Donjem Ljubešu kod Aleksinca i u njoj će stanovati tročlana porodica.

Izvor: https://www.mbs.gov.rs/