Osnovan Fond za pomoć učenicima Poljoprivredne škole u Požegi

Foto: radiopozega.rs

Potpisivanjem ugovora o saradnji između opština Požega, Užice i Gornji Milanovac i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ pokrenut je Fond za osnaživanje mladih poljoprivrednika. Ovaj Fond namenjen je učenicim zaršne godine u poljoprivrednoj školi “Ljubo Mićić” u Požegi.

Osnivanje ovog fonda je podržao Projekat „Velika mala privreda“ koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje ACDI/VOCA, sa ciljem pomoći mladima koji žele da se bave poljoprivredom i unapređuju svoje porodično gazdinstvo.

Svi zainteresovani učenici završne godine mogu da učestvuju u programu, a oni čiji na konkursu poslovni plan komsiija proglasi najboljim, dobijaju donacije fonda ukupne vrednosti 2.800.000 dinara pobednicima. Konkursu prethodi edukacija i rad sa mentorom u školi, gde će učenici  iamti priliek  da izrade sopstveni poslovni plan, što će im i kasnije biti korisno prilikom apliciranja na druge konkurse i tako dobiju podsticajna sredstva za razvoj svog porodičnog gazdinstva.

Opština Požega učestvuje u programu za osnaživanje mladih poljoprivrednika od samog početka i naredne tri godine u fond će ulagati milion dinara godišnje.

B. K.