Otvoren sajam „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ u Beogradu

Prvi Međunarodni sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“, otvoren je na Beogradskom sajmu u Beogardu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edija Rame, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića. Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Po onome što je urađeno region „Otvorenog Balkana“ pokazao je da možemo ne samo da budemo deo sveta, već i da u mnogo čemu možemo da se takmičimo i budemo bolji u različitim sferama društvenog života“, rekao je Vučić i izrazio zadovoljstvo, što se , i pored činjenice da je septembar težak za vinare, sajam okupio gotovo sve vinare iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Italije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore idrugih zemalja.

Na sajmu koji traje do 4. septembra učestvuje skoro 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja. Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača. Vina će ocenjivati 25 međunarodnih sudija, od kojih pet sa oznakom „master of vine“, što sajmu daje posebnu težinu i svrstava ga u red najprestižnijih u svetu.

B. K.