Otvoreni online Dani poljoprivrede na Novosadskom sajmu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić svečano je na Novosadskom sajmu otvorio „Dane poljoprivrede online“ koji će trajati do 21 maja. Božić je naglasio da je on-lajn manifestacija dobar način da se i u okolnostima globalne pandemije pruži podrška poljoprivrednicima.

„Pokrjajinsnki sekretarijat izdvaja oko milijardu dinara godišnje za subvencije proizvođačima. Mi smo servis koji treba da pomogne da poljoprivrednici budu što jači i konkurentniji na tržištu. Samo na taj način možemo očekivati da poljoprivreda bude lokomotiva razvoja“, rekao Božić.

Govoreći o virtuelnoj podršci agraru generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković istakao je da je ovo samo zamena za stvarni sajam.

„Ukoliko situacija sa pandemijom dozvoli, 88. po redu Poljoprivredni sajam, trebalo bi da se održi 18-24. septembra ove godine“, rekao je Cvetković.

Na sajmu koji je u toku ima više od 80 izlagača. Osim domaćih, tu su i štandovi izlagača iz Holandije, Češke, Španije, Hrvatske, Rumunije tako da mifestacija ima i međunarodni karakter.

Traktor na poklon
Ulaz na platformu www.expoonline.rs je besplatan za posetioce, a kompanija Agropanonka obazbedila je za najsrećnijeg  “Belarus”  traktor na poklon.

B.K.