PIK Bečej kupio „ABC Food“, fabriku za preradu povrća iz Ruskog Krstura

Kompanija PIK Bečej, koja posluje u okviru MK Group, kupila je fabriku ABC Food za preradu i skladištenje povrća u Ruskom Krsturu. Jedan od ključnih ciljeva ove investicije jeste da kompanija u sinergiji sa postojećim resursima, proširi svoje prerađivačke i skladišne kapacitete, saopštili su iz MK Group.

Generalni direktor PIK Bečej i CEO Agriculture Miloš Mijović istako je da kupovina ove fabrike predstavlja strateško spajanje sa fabrikom Flora radi proširenja kapaciteta.

„Kada je 2016. godine MK Grupa kupila Floru, ona je bila u stečaju, kao što je sada slučaj sa ABC Food-om. Svakodnevim trudom i radom uspeli smo od nje napravimo modernu fabriku koja je uz konstantno unapređenje i ulaganje u proizvodne linije, opremu i infrastrukturu, postala kompanija koja proizvode izvozi u preko 30 zemalja sveta“, rekao je Mijović.

Najavio je da MK Group planira da rekonstruiše i investira znatna sredstva u pogone u ABC Food što bi trebalo da rezultira novim poslovnim poduhvatima u oblasti prerade i izvoza povrća.

B. K.