PKS i RAS organizuju nastupe srpskih privrednika na svetskim sajmovima hrane

Foto: SIAL Paris

Prijavljivanje preduzeća je u toku

U cilju podrške i promocije izvoza, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastupe srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećim međunarodnim sajmovima “WORLD FOOD MOSCOW”, „SIAL PARIS“, „CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO“ i „ISRAFOOD“, koji će se održati u poslednjem kvartalu 2020. godine.

Pozive i obrasce za prijavu možete da preuzmete u nastavku teksta, a kontakt osoba u Privrednoj komori Srbije za zainteresovane učesnike je Zorana Delić (tel: 066 875 1207, e-mail: zorana.delic@pks.rs).


Međunarodni sajam hrane i pića “WORLD FOOD MOSCOW” 2020

“WORLD FOOD MOSCOW” (www.world-food.ru) je jedan od najznačajnijih međunarodnih sajmova hrane i pića, koji se održava u Moskvi, Ruska Federacija, u periodu od 22. do 25. septembra 2020. godine.

Postoji već više od 20 godina i održava se na preko 58.000 m² u okviru sajamskog izložbenog prostora Crocus Expo. U 2019. godini sajam je posetilo oko 30.768 hiljada posetilaca iz 92 zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.764 izlagača iz 65 zemlje sveta.

Na sajmu „WORLD FOOD MOSCOW“ 2020. godine, Srbija se predstavlja sa svojim proizvodima u paviljonu 3, u hali 14.

POZIV ZA UČEŠĆE NA SAJMU WORLD FOOD MOSCOW 2020

ОBRAZAC 1 PRIJAVA ZA SAJAM

PRAVILA O UČESTVOVANJU NA SAJMU


Međunarodni sajam prehrambene industrije „SIAL PARIS“ 2020

„SIAL PARIS“ (www.sialparis.com) je vodeći međunarodni sajam iz oblasti prehrambene industrije na tržištu Francuske i Evropske Unije koji se održava svake druge godine. U 2018. godini na sajmu je učestvovalo više od 7.200 izlagača iz 119 zemalja. Sajam je posetilo preko 300.000 stručnih posetilaca od čega 73% međunarodnih posetioca.

Na sajmu „SIAL PARIS“ 2020 Srbija će se predstaviti sa dva štanda i to u dve hale: u hali sa nacionalnim štandovima i u hali gde se predstavljaju zamrznuti proizvodi.

„SIAL PARIS“ se održava u Parizu u periodu od 18. do 22. oktobra 2020. godine. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

MENIČNO OVLAŠĆENJE 2020. GODINA

OBRAZAC 2 IZJAVA SIAL

POZIV ZA UČEŠĆE NA SAJMU SIAL 2020

PROGRAM INTERNACIONALIZACIJE

ОBRAZAC 1 PRIJAVA ZA SAJAM SIAL


Međunarodni sajam uvoza „CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO“ 2020

3. Kineski međunarodni uvozni sajam “China International Import Expo” će se održati u Šangaju, NR Kina, u periodu od 05. do 10. novembra 2020. godine.

“China International Import Expo” (www.ciie.org) čiji su organizatori Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro održava se u cilju podsticanja uvoza strane robe i usluga u Kinu, a u skladu sa nastojanjem Kine da promoviše globalizaciju i otvorenost tržišta.

Od ovog sajma se očekuje da bude platforma na kojoj bi zemlje učesnice predstavile svoje ekonomske potencijale i dobile priliku da ostvare kontakte sa kineskim partnerima. Očekuje se učešće predstavnika više od 100 zemalja i regiona, kao i 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja.

Na sajmu “China International Import Expo” Srbije će se predstaviti sa nacionalnim štandom u hali za prehrambenu industriju.

Organizatori zadržavaju pravo da otkažu organizaciju zajedničkog nastupa na sajmu u slučaju otkazivanja ili odlaganja održavanja samog sajma ili ako procene da postoje razlozi koji ugrožavaju zdravlje i bezbednost izlagača.

LETTER OF AUTHORIZATION – JOINT EXHIBITION

MENIČNO OVLAŠĆENJE 2020. GODINA

OBRAZAC 2 IZJAVA

POZIV ZA UČEŠĆE NA SAJMU CIIE 2020

PROGRAM INTERNACIONALIZACIJE

ОBRAZAC 1 PRIJAVA ZA SAJAM CIIE


Međunarodni sajam hrane i pića „ISRAFOOD“ 2020

Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije organizuju po drugi put nastup srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu hrane i pića „ISRAFOOD“ koji će se održati u Tel Avivu, Izrael, u periodu od 24. do 26. novembra 2020. godine.

„ISRAFOOD“ (www.stier.co.il/israfood/en/) je najveći međunarodni sajam hrane i pića u Izraelu koji predstavlja jedinstveno mesto susreta proizvođača i uvoznika. Sajam se održava svake godine u okviru Izraelske nedelje hrane.

Organizatori zadržavaju pravo da otkažu organizaciju zajedničkog nastupa na sajmu u slučaju otkazivanja ili odlaganja održavanja samog sajma ili ako procene da postoje razlozi koji ugrožavaju zdravlje i bezbednost izlagača.

POZIV ZA UČEŠĆE NA SAJMU ISRAFOOD 2020

ОBRAZAC 1 PRIJAVA ZA SAJAM ISRAFOOD 2020.

OBRAZAC 2 IZJAVA

MENIČNO OVLAŠĆENJE 2020. GODINA

PROGRAM INTERNACIONALIZACIJE