PKS i RAS: Otvoren poziv za učešće na sajmu „Gulfood Dubai“ do 25. septembra

Foto: http://ras.gov.rs/

Javni poziv za učešće na vodećem međunarodnom sajmu prehrambene industrije Gulfood otvoren je do ponedeljka, 25. septembra. Razvojna agencija Srbije i Privredna komora Srbije (PKS) pozivale su zainteresovane kompanije da se prijave i predstave svoju ponudu na predstojećem sajmu prehrambene industrije „Gulfood Dubai“, u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) od 19. do 23. februara 2024. godine.

Sajam za proizvođače hrane iz Srbije, predstavlja idealnu priliku za sklapanje novih poslovnih aranžmana sa UAE, Saudijskom Arabijom, Jordanom, Katarom, zemljama Afrike, SAD, Kanadom i drugim udaljenim tržištima.

Pravo na učešće u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva i preduzetnici registrovani u Srbiji koji se bave proizvodnjom prehrambenih proizvoda. Od ove godine sajam ne dozvoljava proizvođačima konditorskih proizvoda (slatkiši, bomboni, karamele, žvake, žele, mančmelou, nugat, praline, kakao, čokolada i čokoladni proizvodi) da izlažu svoje proizvode.

PKS i RAS podsećaju  da je „Gulfood“  jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE i regionu Golfa u okviru koje se organizuju susreti proizvođača i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.

Prošlogodišnja manifestacija okupila je preko 5.000 izlagača iz 128 zemalja, od čega 20.000 svetskih brendova i privukli pažnju više od 100 hiljada posetilaca, kupaca, uvoznika, ditributera i maloprodajnih lanaca koji su imali priliku da se upoznaju sa vodećim dobavljačima hrane i pića u svetu.

Kompanije iz Srbije koje su izvoznu ponudu predstavile na prošlogodišnjem sajmu prehrambene industrije „Gulfood“ u Dubaiju imale su skoro 2.000 sastanaka sa potencijalnim kupcima i ugovorile nove poslove vredne čak 10 miliona evra.

B. K.