PKS: Proizvođači organske hrane od 28. -29. jula na sajmu BIOFACH 2022 u Nirnbergu

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom Serbia Organica organizuju nastup srpskih privrednika, u okviru nacionalnog štanda Srbije na specijalizovanom međunarodnom sajmu organske hrane BIOFACH 2022.

Sajam  se održava od 26. do 29. jula u Nirnbergu u Nemačkoj, navodi se u saopštenju PKS.

„Na ovogodišnjem sajmu BIOFACH 2022, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, po četvrti put, pod prepoznatiljivim sloganom ‘WE SPEAK ORGANIC’, naši organski proizvođači će se predstaviti širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća“, rekla je Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS.

Svoj proizvodni program predstaviće ECOAGRI SERBIA Bela Crkva, DRENOVAC iz Arilja, MENEX iz Kruševca, MASTER FOOD iz Užica, ITN GROUP i kompanija NISHA iz Beograda, ES KOMERC, iz Prijepolja, AGRO-BIS, iz Blaca i FRUTORGA, iz Prokuplja.

BIOFACH predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i Privredna komora Srbije.

B. K.