PKS: Specijalizovani forum za industriju voća i povrća 25.oktobra u Beogradu

Domaći proizvođači svežeg voća i povrća imaće mogućnost da se 25. oktobra u okviru Frutnet foruma (Fruitnet Forum South – East Europe), u Privrednoj komori Srbije, sretnu sa vodećim svetskim uvoznicima, distributerima, predstavnicima veleprodaja i maloprodaja  kao što su ICA, REWE, Greenyard i  razgovaraju o konkretnim poslovima i mogućnostima uključivanja u njihove dobavljačke lance.

Ovo je prvi forum specijalizovan za industriju svežeg voća i povrća, koji organizuje PKS uz podršku USAID projekta „Velika mala privreda“ i međunarodne medijske kuće Fruitnet Media International GmbH.

„Frutnet forum jedinstvena je prilika za srpske proizvođače svežeg voća i povrća da predstave svoju ponudu kao i da dođu do novih kupaca i tržišta. Fokus događaja su poslovni susreti između domaćih kompanija i renomiranih uvoznika i distributera svežeg voća i povrća, kao i maloprodajnih lanaca iz Evrope i sa drugih svetskih tržišta“, ističe Dušanka Kalezić, savetnica predsednika PKS.

U plenarnom delu Foruma biće održane prezentacije posvećene planiranju proizvodnje i izvoza voća i povrća iz jugoistočne Evrope i predstavljene najbolje prakse poslovanja sa EU prodajnim lancima i uvoznicima, a razgovaraće se i o uticaju klimatskih promena i drugih nepovoljnih faktora na proizvodnju i trgovinu.

B. K.