Podrška za inovativne start-apove u poljoprivredno-prehrambenom sektoru

Foto: EIT Food

Program se implementira od strane „EIT Food“, konzorcijuma koji je sastavljen od 50 partnera

U toku je prikupljanje aplikacija za besplatan program podrške za inovativne „agri-food startups“ pod imenom „EIT Food Seedbed“.

Program se implementira od strane „EIT Food“, konzorcijuma koji je sastavljen od 50 partnera među kojima su evropske kompanije, istraživački instituti i univerziteti koji su svi deo „European Institute of Innovation and Technology“ (EIT), a deo su Evropske komisije.

„EIT Food Seedbed“ podržava sve one koji imaju preduzetničke ideje u oblastima u vezi sa poljoprivredno-prehrambenim sektorom ili su već osnovali start-ap kompaniju. Korisnici će dobiti stručnu podršku (obuka i mentorstvo) i finansijsku podršku (nadoknadu putnih troškova za putovanje na edukacije, sastanke sa mentorima i potencijalnim kupcima, do 10.000 evra), a najbolji start-ap će dobiti i novčane nagrade koje dodeljuje „EIT Food“.

Program se sprovodi na lokacijama u Poljskoj, Severnoj Irskoj, Nemačkoj, Španiji i Danskoj. Organizacioni tim uključuje: Queen’s University of Belfast, University of Cambridge, Aarhus University, University of Warsaw i sedam kompanija-lidera poljoprivredno-prehrambenog sektora.

Detaljne informacije o programu možete pronaći ovde.

Veb strana takođe sadrži link na prijavnicu na start-ap portalu „F6S“.

Krajnji rok za prijavu je 15. mart 2020. godine.