Pokrajina bespovrtano dodelila 200 miliona dinara mladim poljoprivrednicima za investicije

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić, uručio je 171 ugovor, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladim poljoprivrednicima u ruralnim područjima na teritoriji Vojvodine u 2021. godini

„Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 1,5 miliona dinara. Ono što je bitno jeste da resorni sekretarijat, po ovom konkursu, sufinansira i do 90 odsto ukupno prihvatljivih troškova investicije“, istakao je Božić, dodajući da je reč o sredstvima namenjenim za otpočinjanje proizvodnje , nabavku priključne mehanizacije, investicije u fizičku imovinu gazdinstva za preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i za sve ono što je vezano za unapređivanje poslovanja mladih poljoprivrednika na selu.

Božić je ukazao da su pravo da konkurišu za ova sredstva, osim poljoprivrednih gazdinstava registrovanih u ovoj godini, imala i ona koja su registrovana lane. Kako je objasnio, konkurs za mlade poljoprivrednike prošle godine bio je obustavljen zbog nedostatka sredstava usled stanja izazvanog epidemijom virusa Covid 19.

B.K.