Pokrajina Depatrtmanu za voćarstvo i vinogradrstvo poklonila traktor za praktičnu obuku studenata

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić uručio je oglednom imanju Departmanu za voćarstvo i vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima traktor marke „kubot M5-092“ vredan 7,5 miliona dinara, saopšteno je iz Pokrajinske Vlade.

Direktor Departmana za voćarstvo i vinogradarstvo Dragoslav Ivanišević naveo je da će ova mašina umnogome pomoći studentima i zposlenima u poslovima u vinogradu i voćnjaku.

„U pitanju je kombinovani traktor. Mi ćemo ga koristiti za voćarsku, vinogradarsku i rasadničarsku proizvodnju. Prilagođen je svim operacijama u voćnjaku, a dovoljno je jak da se može koristiti i u rasadnicima i ratarstvu“, kazao je Ivanišević.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica naveo je da ova visokoškolska instuticija raspolaže najsavremenijim pogonskim mašinama kako za obradu zemljišta tako i za obuku studenata.

„Ovo je četvrta pogonska mašina koju smo nabavili uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i Pokrajinske vlade“, rekao je Tica.

B.K.