Pokrajina mladim poljoprivredncima daje bespovratno 200 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područjima Vojvodine u 2022. godini. Cilj konkursa jeste demografska obnova ruralnih sredina i podsticanje ostanka mladih  u selima.

Za realizaciju konkursa predviđeno je ukupno 200 miliona  dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu iznose do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, vrednost investicije uzima se bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000, a minimalan 500.000 dinara.

Pravo na podsticaje mogu da ostvare fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne mogu imati više od 40 godina i koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 1.1.2022. godine. Ovo pravo ostvaruju i podnosioci prijava koji imaju prebivalište u naseljenom mestu u kom se ne nalazi sedište grada (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin)     

Konkurs je otvoren  4.marta

Tekst konkursa, Pravilnik, obrazac prijave, izjava dobavljača, forma poslovnog plana, izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu, mogu se preuzeti sa internet adrese: www.psp.vojvodina.gov.rs.

B. K.